Krav Maga Vlaardingen - So that one may walk in peace

Een ‘Kettlebell’  ook wel  ‘Girya’ genoemd,  is een traditionele Russische trainingsproduct. Het ziet eruit als een metalen kanonskogel met een handvat en is het ultieme trainingsapparaat voor fysieke training.

Het woord Kettlebell verscheen voor het eerst in het Russische woordenboek in 1704. De mensen die met de Kettlebells trainden werden ‘Gireviks’ genoemd. Deze ultieme cardio/kracht training ontwikkelde zich door de tijden heen tot een trainingvorm voor o.a. het Russisch leger en de geheime diensten. Er ontstonden ook vele GIRYA verenigingen over heel Rusland waar diverse vormen van GIRYA-trainingen werden ontwikkeld.

Ongeveer 20 jaar geleden introduceerde een voormalig specialforce trainer -Pavel Tsatsouline- het in Amerika, waar het enorm populair werd. De trainingsmethodieken werden nog meer geperfectioneerd. Topsporters, het Amerikaanse leger, elite troepen, politie en brandweer gebruiken deze trainingsvorm intensief. Ook de fitnesswereld ontdekte deze geweldige allround trainingsvorm waardoor het nu in steeds meer landen erg populair begint te worden.

Sluit Menu
Inschrijven Nieuwsbrief